Premieră la Timișoara. Prima vaccinare anti-Covid din România în cabinetul unui medic de familie a avut loc, astăzi, în capitala Banatului.

Această premieră va da viteză campaniei de vaccinare în Timișoara și în toată România, după ce va fi extinsă, din mai, la nivel național. Am oferit flori “pacientului zero” al proiectului pilot pe care îl realizăm împreună cu Asociația Timiș de Medicină de Familie, condusă de dr. Mihai Iacob. O cheamă Sabina Macovei, are 52 de ani, și ne-a spus că s-a înscris la vaccinare pentru că vrea să se termine pandemia, cu toate restricțiile, iar copiii să se întoarcă la școală. Și pentru că are încredere în doctorul ei de familie, medicul Mihai Iacob. Încrederea oamenilor în proprii lor medici de familie, care le cunosc toate problemele de sănătate și toate durerile, va fi motorul campaniei de vaccinare care ne va permite să atingem imunitatea de grup și să scăpăm de pandemie“, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

50 de medici de familie din Timișoara și zona metropolitană s-au înscris în acest proiect pilot al Primăriei Timișoara. Au primit vaccinuri, materialele sanitare necesare, dar și câte 100 de teste antigen. Asta pentru că, odată cu vaccinarea, municipalitatea începe și un alt proiect, acela de testare în cabinetele medicilor de familie.