USR a devenit o țintă comună pentru binomul PNL-PSD. Profitând de gafele incredibile ale ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, peneliștii au asmuțit toată propaganda de partid împotriva useriștilor. La corul general antiUSR s-a alăturat, aproape natural, PSD, partid care nu se regăsește sub nicio formă în opoziție, dar nici la guvernare nu ar intra. Ca urmare, pesediștii au devenit un fel de background vocals pentru PNL în lupta cu USR.

PNL se zbate într-un conflict intern de proporții care are legătură cu bătălia pentru funcția de președinte al partidului. Există două tabere: Orban și Cîțu. A încercat și Rareș Bogdan să coaguleze o echipă în jurul său, însă nu l-au susținut nici măcar clujenii săi, care probabil și-au amintit de trecutul său „jurnalistic” de pe meleagurile transilvănene.

Revenind în prezent: Vlad Voiculescu a fost luat în colimator pe motiv de protocol al înhumărilor, semn că România rămâne o țară în care coliva bate tot și face audiență, mai ales dacă moderatorilor li se scurge o lacrimă ipocrită pe obrazul gros, fardat de ani și ani cu salarii și contracte de zeci de mii de euro. O fi greșit Voiculescu și a sa Andreea Moldovan în legătură cu ordinul de Ministru legat de înhumări, dar nici ceea ce se întâmplă azi pe unele televiziuni nu seamănă cu mesajul creștin al iubirii necondiționate. Dacă ordinul semnat de Vlăduț Magicianul a fost atât de toxic de ce PNL nu l-a blocat, pentru că batjocura la adresa decedaților pe care scrie Covid durează de luni de zile. Nu USR conduce „Guvernul meu”, girat de Klaus Iohannis, ci PNL, acum prin atacatorul la moneda națională – Cîțu, iar în trecutul recent prin Ludovic Orban.

Ieșim și noi din ipocrizia generală sau ne opresc ecumenicii din PSD, care se luptă cu actualul guvern, însă doar pe sectorul USR? În rest, la șpriț cu peneliștii…

Preluare foto: link1, link2, link3.