Grindeanu îi exploatează în orb pe amicii săi peneliști

Jurnaliștii publicației DeBanat au surprins, zilele acestea, frăția dintre parlamentarii PNL și PSD de Timiș, pe marginea interminabilului scandal din Sănătate.

Recent, pe postul Antena3 s-a desfășurat un adevărat carnaval la adresa ministrului Vlad Voiculescu, al cărui mandat este oricum un dezastru de la cap la coadă. Totuși, liberalii ar trebui să fie ultimii care deschid gura, având în vedere că Guvernul este condus – cel puțin teoretic – de un premier penelist, iar PNL este primul partid la actualei coaliții guvernamentale de pripas.

Cu toate acestea, deputatul PNL Ben Oni Ardelean s-a dezlănțuit la adresa lui Voiculescu, folosind un limbaj “academic”, elevat și plin de expresii care indică dimensiunea universitară a personajului: „Nu ştiu cine îl ţine în funcţie pe Vlad Voiculescu, probabil ca părinţii lui. Cei care îl susţin ar trebui să ia atitudine, să îl cheme la ordin, să-i spună ‘băi, băiatu’. Cioloş ar trebui să-i impună un ritm mai european. Foarte curând se va da socoteală de orice fel de act ” a afirmat Ben Oni Ardelean.

De partea cealaltă, primvicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a pus lemne pe foc și l-a tocat pe Vlad Voiculescu din toate pozițiile, ceea ce pentru un parlamentar de opoziție este firesc. Deplasat a fost însă Ben Oni Ardelean, care a contestat un ordin de ministru (cel referitor la înmormântări) emis de colegul său de partid, celebrul Nelu Tătaru, tras la vatră din motive politice strategice. Dar, mai contează? Oricum, Ben Oni Ardelean caută să revină în spațiul public prin teme sensibile și cu audiență, după ce e în picaj de imagine de ceva vreme. Cât despre Grindeanu, nu e nici prima, nici ultima oară când se folosește de buna relație cu peneliștii din Timiș pentru a câștiga puncte politice pentru PSD. Nici nu îi este foarte greu fostului premier, având în vedere ce parteneri de dialog are.

În termeni de specialitate cunoscuți foarte bine liderului PSD, vorbim despre o “exploatare în orb” a peneliștilor din Timiș.

VOCEATIMISULUI (link)

DEBANAT (link)

Preluare foto: Sigle Oficiale & link