Restricțiile anti-Covid în Timișoara, dar și alte localități din județul Timiș vor fi mai relaxate, începând de mâine. Decizia a fost luată, astăzi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

În următoarele UAT-uri se vor aplica pentru 14 zile măsurile de protecție aferente localităților cu incidența între 4 și 7,5/1000 de locuitori: municipiul Timișoara, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Giroc, Moșnița Nouă, Jebel și Orțișoara. Modificări au mai fost operate și cu privire la UAT-urile: Pădureni, Lovrin, Becicherecu Mic, Recaș, Ghilad, Coșteiu, Denta și Recaș. În cazul UAT Belinț și Moravița acestea având o incidență sub 1,5/1000 de locuitori sunt eliminate de pe anexe„, a informat Prefectura Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, măsurile adoptate se vor aplica începând de mâine, 11 aprilie.

Prin urmare, în Timișoara și restul localităților cu incidență între 4 și 7,5/1000 de locuitori, magazinele și terasele se vor închide la ora 21.00, de luni până joi, iar de vineri până duminică, la ora 20.00. De asemenea, se va circula cu declarație după ora 22.00.

Totodată, astăzi localitățile Șandra, Vălcani, Chevereșu Mare și Victor Vlad Delamarina au depășit incidența de 3/1000 de locuitori, urmând să se aplice măsurile stabilite.