Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a efectuat o nouă vizită de lucru la București, vineri. De data aceasta, șeful CJ Timiș susține că vizita a fost una mai amplă, iar una dintre întâlnirile importante a avut loc la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Aici, Alin Nica a dorit să afle mai multe despre studiul de fezabilitate pentru centura de vest a Timișoarei, pentru a se convinge că acest traseu nu va trece prin casele oamenilor, la fel cum se întâmplă în cazul rutei propuse pentru autostrada Timișoara – Moravița.

Am discutat despre studiul de fezabilitate aflat în lucru pentru centura ocolitoare de vest a Timișoarei deoarece am vrut să mă asigur că nu se repetă povestea traseului autostrăzii Timișoara- Moravița care, așa cum a fost anunțat de către Ministerul Transporturilor, trecea prin sufrageriile a zeci de case din Moșnița și Bucovăț. Cred că rolul vizitelor de teren a fost înțeles, iar proiectantul va ține cont de specificitățile zonei periurbane. Vorbim despre o finanțare semnificativă a CNAIR pentru Timișoara, astfel că avem cu toții datoria să ne îndreptăm atenția asupra celor mai bune opțiuni pentru acest obiectiv de investiție“, a explicat Alin Nica, într-un mesaj postat pe Facebook.

Vă reamintim că Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat, în această săptămână, că a discutat cu reprezentanți ai CNAIR despre cele patru variante de traseu aflate în lucru pentru centura de vest a orașului. Această porțiune va avea două benzi pe sens, iar anul acesta Ministerul Transporturilor a alocat 2,3 milioane de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate. Potrivit primarului Timișoarei, centura de vest a orașului va intra în proiectare și execuție anul viitor.