Valeriu Nicolae, activist civic, a ieșit duminică în spațiul public cu un text devastator despre deputatul PNL de Timiș Ben Oni Ardelean.

Redăm mai jos textul postării de pe Facebook (link):

„Beni Ardelean a trăit, dacă ne luăm după CV, toată viața lui, din vorbe, fiind un magnific gargaragiu și deloc papagal liberal. La Antena 3, la PNL sau prin bisericile baptiste din România. Ca orice pastor mare iubitor de dumnezeire, dovedește o ubicuitate remarcabilă. Face Teologia și la București și la Atlanta, între 1994 și 1995. Între 2001 și 2003 mai prestează la un alt institut biblic din SUA, în timp ce este pastor în România. În 2004-2005 face, din senin, o postuniversitară la Politehnică la Timișoara, dar și un curs în California pe IT. Între 2007 și 2008, în timp ce este pastor, lucrează la Institutul Teologic din București face și două doctorate, unul în științe politice (SNSPA) și unul în teologie (București), are două burse de cercetare, una în Anglia și una în SUA, înființează trei firme, mai apare ca acționar în încă una și pune la cale nu mai puțin de (stați jos) 33 de vânzări și cumpărări de pământuri în județul Timiș în 12 luni. Câștigă peste 700.000 de EUR, scurt. Nevasta primește și ea un cadou de 46.069 EUR de la angajatorul ei – o asociație religioasă, iar domnul Beni dădea împrumut peste 200.000 de EUR și avea patru case cu peste 1200 de metri pătrați. Bursele de cercetare nu apar în declarația de avere, iar firmele nu sunt menționate în CV.
Cumva, doar patru ani mai târziu, când domnul devine senator, nu are nimic, dar nimic în bănci, deși a primit împrumuturile înapoi, a mai vândut o proprietate cu aprope 40.000 de EUR și nu a cumpărat nimica, nimicuța, conform declarației de avere. ANI, desigur, nu are nimic de comentat. Nevasta, desigur, ajunge și ea angajată la stat, că doar e liberalismul ăla PSD-ist la putere. Numele pastorului deputat apare și într-un scandal sexual, iar consilierul domniei sale a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență. Și acum, preacinstitul domn Beni nu are nimic în bancă deși este la al treilea mandat. A dat în schimb împrumuturi de vreo 115.000 de EUR la prieteni. A dat și la partid 158.100 pentru campania electorală, bani pe care tot noi proștii îi plătim înapoi. Dacă nu ar fi mare, mare credincios ar avea un profil senzațional de cămătar. E unul dintre foarte puținii politicieni pe care nu pot să-i ascult, are un discurs pretențios și absolut vomitiv și este de o slinoșenie egalată doar de Rareș Bogdan”, 
scrie Valeriu Nicolae pe pagina sa de Facebook

Preluare foto: DEBANAT