Partidul Național Liberal este într-o accentuată cădere de formă.

Atacurile unor personaje fără putere reală și rol în partid – cum ar fi deputatul (hunedorean de origine) de Timiș Ben Oni Ardelean, aflat în siajul unor lideri PSD (link), la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, nu dovedesc decât slăbiciunea fără margini a PNL. În condițiile în care epidemia încă face ravagii în România, iar locurile de la ATI sunt egale cu numărul degetelor de la o mână sănătoasă, ieșirile belicoase ale peneliștilor la adresa USR sunt nu doar ridicole, ci chiar iresponsabile. Cum e posibil ca într-o situație de criză sanitară reală, PNL, partidul principal al coaliției de guvernare, să îl atace nonstop pe unul dintre miniștri, de parcă s-ar afla în opoziție și nu la guvernare?! Dacă Voiculescu este o catastrofă pentru Sănătate, atunci să vină premierul Florin Cîțu să îl revoce pe Magicianul Vlăduț, dar să asmuți eșalonul secund al partidului pe cel care a primit mandat să administreze Sănătatea într-o perioadă de criză fără precedent este inadmisibil.

Inclusiv atacul la adresa lui Voiculescu pe tema ordinului privind înmormântarea s-a dovedit un fake grosolan, gestionat de unele televiziuni, în condițiile în care actul normativ a fost emis în mandatul de ministru al lui Nelu Tătaru, membru al PNL. Surse convergente din media și politică susțin că de fapt atacul la adresa USR Plus este pornit din partea unor redacții centrale bugetivore, abonate la fonduri guvernamentale, pe motiv de pandemie. Potrivit unor oficiali din zona puterii, useriștii nu mai vor să pompeze bani publici în presa bogată de București, iar de aici tot circul!


Pe de altă parte, USR Plus punctează la greu în meciul cu PNL, din păcate însă pe spatele și nervii românilor. Faptul că peneliștii și propaganda televizată îl toacă oră de oră pe Voiculescu, fără rezultat însă, ne arată slăbiciunea partidului gestionat de la distanță, uneori chiar de pe pârtia de schi de Klaus Iohannis. PNL este azi o formațiune care se bazează pe câțiva moderatori tv și nu are curajul să ia taurul de coarne. Adică să se rupă definitiv de USR Plus. Nici nu ar putea, în condițiile în care useriștii se dovedesc mult mai rezistenți decât peneliștii. Chiar dacă ambele partide oferă un jalnic spectacol în fața cetățenilor, cei care pierd electorat sunt peneliștii, iar acesta e doar începutul declinului definitiv al PNL.