Viitorul stadion al Timișoarei, care va fi realizat în locul arenei „Dan Păltinișanu” și va fi construit cu bani de la Guvern, nu va avea pistă de atletism. Anunțul a fost făcut, astăzi, de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, care s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanții suporterilor Peluza Sud și Druckeria. Asta după ce, la începutul acestei luni, șeful CJ Timiș declara că va face demersuri pentru a include pista de atletism în proiect, în urma unei discuții cu președintele Federației Române de Atletism.

Subiectul fierbinte a fost pista de atletism, dacă și cum se poate renunța la ea. Ca președinte CJ Timiș, am preluat documentația și demersurile făcute în mandatul anterior. După cum s-a văzut în repetate rânduri, nu sunt genul de lider care neagă sau blochează proiectele începute de administrația precedentă. În cadrul ultimei discuții de la București, răspunsul privind finanțarea stadionului a fost scurt și la obiect: va fi cu pistă, situație în care am considerat oportun să o valorific ca atare și dacă s-a hotărât să fie pistă, măcar să fie una la standarde care să permită evenimente europene și mondiale. Am aflat astăzi că suporterii nu știau această veste și că a fost pentru prima dată când s-au întâlnit cu vreun reprezentant al autorităților, că nu a existat un proces de consultare și nu și-au exprimat părerea oficial pe această temă. Mă bucur că am fost primul deschis către dialog, dar îmi pare rău că dialogul se întâmplă atât de târziu, stadionul fiind deja către finalul studiului de fezabilitate. Cu toate acestea, susținut de comunitatea suporterilor de fotbal și de argumentele lor pertinente, am agreat să solicit un stadion fără pistă de atletism„, a scris Alin Nica, pe Facebook.

În aceste condiții, președintele CJ Timiș a precizat că încă este interesat să își ofere sprijinul pentru atletism, însă a adăugat că „se impune asigurarea infrastructurii pentru această disciplină sportivă și sper să văd o acțiune concretă din partea Primăriei Timișoara, desigur cu sprijinul CJ Timiș„.

Vă reamintim că noul stadion al Timișoarei va avea 36.000 de locuri și va fi realizat de către Compania Națională de Investiții. Demolarea stadionului „Dan Păltinișanu” este programată să înceapă în această toamnă.