Autostrada Timișoara – Moravița nu va mai trece prin casele unor localnici din Moșnița și Bucovăț. Alexandru Preoteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat, astăzi, pe Facebook, că s-a reușit schimbarea vechiului traseu propus pentru șoseaua de mare viteză.

Traseul 5 anunțat de ministrul Transportului ca fiind unul final a fost contestat de Consiliul Județean și de primăriile localităților afectate, iar rezultatul este unul la nivelul așteptărilor. CNAIR și societatea Search Corporation, în urma unei ședințe desfășurate la Consiliul Județean Timiș pe data de 08 aprilie, a trimis spre analiză un nou traseu care ține cont de realitatea din teren și nu mai afectează sute de gospodării. Pentru a susține noul traseu care să întrunească cerințele tuturor UAT-urilor impactate, am convenit ca până la sfârșitul lunii aprilie să fie trimise către proiectant toate posibilele constrângeri identificate pe noul traseu propus. Mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat demersului de rectificare a traseului inițial, datorită efortului nostru comun, zeci de familii din Moșnița și Bucovăț sunt salvate„, a declarat Alexandru Preoteasa.

Vicepreședintele CJ Timiș a făcut publică și o imagine cu noul traseu al autostrăzii Timișoara-Moravița și susține că acesta „întrunește în proporție de peste 90% doleanțele comunelor impactate de proiectul autostrăzii„.