Începe scandalul între USR-PLUS și PNL, după ce, în această dimineață, premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Din primele informații, se pare că Florin Cîțu a luat această decizie fără să consulte conducerea Alianței USR-PLUS și a Coaliției.

„Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil„, a declarat Dacian Cioloș, liderul PLUS.

Demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății a fost comentată și de către reprezentanții USR din Timiș.

Nu știm dacă Vlad a fost demis pentru concursurile de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate sau pentru contractele şi documentele pe care voia să le transparentizeze?! Sau poate pentru că a decis publicarea unor date de interes public – ceva nou pentru politica de România. Acest Guvern și-a asumat un program de guvernare, dar se pare că transparența, depolitizarea, profesionalizarea şi buna guvernare nu sunt pe placul unora dintre partenerii noștri. A fost demis un ministru exact pentru că practica toate astea. Nu știu ce urmează, dar vreau să-i mulțumesc lui Vlad și echipei sale pentru munca depusă și pentru lupta din ultimele luni. Lupta continuă„, a afirmat Cristian Moș, președintele USR Timiș.

De asemenea, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a precizat că este vorba de o „decizie prematură care nu va aduce liniște sau stabilitate guvernării și nici nu va rezolva criza creată de pandemie. Lui Vlad Voiculescu nu i s-a dat timp să arate ce poate să facă pentru Sănătate. Nimeni nu poate să repare în trei luni, 30 de ani de nepăsare și de căpușare a sistemului de sănătate de către grupuri de interese politico-economice. Furia mediatică îndreptată împotriva lui, care a pregătit această decizie, a fost disproporționată și de multe ori ipocrită. Ea arată că amenințarea cea mai mare pentru interesele din vechea politică este reputația unui om integru și de încredere”.