Noi decizii luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, astăzi, în timpul ședinței online convocată de prefectul Zoltan Nemeth. Astfel, s-a decis înființarea a două noi centre temporare de vaccinare împotriva noului coronavirus, care vor funcționa în Complexul Studențesc din Timișoara.

Potrivit Prefecturii Timiș, unul dintre aceste centre va fi deschis în cadrul sălii polivalente a Centrului Regional de Afaceri Timișoara, în perioada 23 – 26 aprilie. Cel de-al doilea centru va funcționa la sala Olimpia, în perioada 14 – 17 mai, începând cu ora 08.00, pentru rapelul celor vaccinați în prima etapă la Centrul de Afaceri Timișoara.

De asemenea, în timpul ședinței s-a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul localităților din Timiș. Astfel, localitatea Giera a depășit incidența de 7,5/1000 de locuitori, astfel că se vor aplica măsuri mai severe. De asemenea, Birda, Fibiș și Nădrag au intrat pe lista localităților în care incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

Totodată, pe lista localităților care au depășit pragul de 3/1000 de locuitori a intrat comuna Biled, iar Sânandrei a coborât sub pragul de 3,5/1000 de locuitori. Pe lista localităților unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori au intrat Boldur, Foeni, Moravița și Periam.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 16 aprilie.