Doi noi directori interimari au fost numiți, în această săptămână, de către Dominic Fritz la conducerea a două entități importante aflate în subordinea Primăriei Timișoara. Este vorba de Casa de Cultură și Centrul de Proiecte.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, la conducerea Casei de Cultură a fost numit director interimar Camelia Mingasson, care are experiență în managementul proiectelor culturale. ”Absolventă a Facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara și a Masterului în Management Cultural European, în cadrul Universității Paris 8, Camelia Mingasson este, din 2009, președinte al Asociaţiei Culturale Kratima din Timişoara, unde coordonează proiecte culturale și educaționale de anvergură. De asemenea, competența ei este amprentată de varii experiențe profesionale: evaluator de proiecte la Administrația Fondului Cultural Național, în anul 2020, impresar, în cadrul Agenţiei de Impresariat Artistic „Caroline Martin Musique”, din Paris, în 2004-2005, coordonator al departamentului cultural al Centrului Cultural Francez, în perioada 1996-2002”, a informat Primăria Timișoara.

Interimatul directorului Casei de Cultură a Municipiului Timișoara va fi pe o perioadă de maxim 120 de zile, timp în care va fi organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcții. Camelia Mingasson a fost numită director interimar după ce fostul șef al Casei de Cultură, Pavel Dehelean, a murit în urma unui edem pulmonar și un infarct, la începutul acestei luni.

În ceea ce privește Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, acesta este condus interimar de Simona Fiț, consilier personal al primarului Fritz.

Simona Fiț va deține această funcție până la ocuparea prin concurs a postului de director al Centrului de Proiecte; concursul este în derulare în momentul de față și se va finaliza în cursul lunii mai. Numirea unui director interimar, permisă de lege doar din rândul aparatului administrativ, este necesară pentru accelerarea pașilor privind operaționalizarea Centrului de Proiecte, în vederea lansării mai devreme decât în alți ani a apelurilor de finanțări nerambursabile”, a transmis Primăria Timișoara.

Potrivit reprezentanților municipalității, directorul interimar al Centrului de Proiecte va avea ca sarcini, printre altele, adoptarea regulamentului privind finanțarea nerambursabilă de la bugetul local al Timișoarei a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, dar și lansarea unui prim apel de programe, proiecte și acțiuni, cu termen de depunere de 30 de zile. De altfel, pe marginea acestui regulament va fi organizată și o discuție online, miercuri, 21 aprilie, la ora 17.00, prin platforma Zoom. Propunerea finală a regulamentului pentru acest prim apel va fi publicată luni, 19 aprilie, AICI!