Vlad Voiculescu, schimbat din funcția de ministru al Sănătății de către premierul Florin Cîțu, continuă să facă tot felul de dezvăluiri după ce a fost demis.

Astfel, Voiculescu a acuzat, aseară, la Digi 24, că orice schimbare ar fi dorit să o facă în sistemul sanitar, „calci pe carnete de partid” și că „în Sănătate este o castă care controlează totul„. În acest sens, fostul ministru al Sănătății a dat exemplul șefului DSP Timiș, Flavius Cioca, membru PNL, care ar fi ales să carantineze localitățile pe culori politice.

Vrei să faci ceva, ţi se pare, nu ţi se pare, ci ai date concrete că la Timişoara se impune carantina, directorul DSP de la Timişoara, de la judeţul Timiş, are carnet de partid de la un anumit partid. De la PNL în cazul de faţă. Directorul DSP propune carantinarea Timişoarei şi a localităţilor care au primari USR-PLUS, le exclude de la carantinare pe cele care au primari PNL. Este noaptea minţii”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru a mai declarat că șefii de direcții de sănătate publică din țară au fost evaluați de secretarul de stat Andreea Moldovan în ultimele două săptămâni și s-a constatat o slabă pregătire profesională în cazul unora, precum și carnete de partid în cazul altora. „Posturile de conducere din DSP și de șefi de casă județeană trebuiau scoase la concurs în perioada următoare„, spune Voiculescu, care susține că nu a reușit să schimbe niciun șef de DSP deoarece „e foarte greu de făcut legal„.