La Timișoara se pregătește interzicerea hrănirii porumbeilor, pe marginea unui proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi organizată o dezbatere publică în data de 26 aprilie, la ora 17.00. Concret, Primăria Timișoara vrea să adopte un nou regulament pentru deținerea animalelor de companie, dar și să modifice hotărârea de consiliu local 371/2007, prin introducerea de amenzi cuprinse între 100 și 200 lei pentru cei care hrănesc porumbei și alte animale pe străzile orașului.
Rudolf Gräf, consilier personal al primarului Dominic Fritz, a ținut să explice, printr-o postare pe Facebook, importanța unei astfel de măsuri pentru orașul nostru. Astfel, Gräf susține că, din cauza porumbeilor, piețele Timișoarei capătă un „caracter de fund de curte„.
„Porumbelul, ființă pură. Unii se afla încă sub grava impresie a evenimentelor de 1 Mai dinainte de 1989, când în lupta pentru pace Ceaușescu lansa porumbei spre văzduhul atomar. Prin 2007 am urcat prima oară în podurile clădirilor din piața Operei. Dincolo de grandoarea structurilor de lemn, m-a izbit cantitatea estimată în tone de fecale și cadavre de porumbei. De atunci am observat cum tot mai multe piețe timișorene (Mocioni, Operei, Dacia) capătă un caracter de fund de curte. Găinaț, pene și gherete. Și se pare că ne place. Ne place să avem grăunțe și sticle de plastic tăiate la jumătate din care să se adape acest păsăret în spațiul public. Gherete după care se ascund șobolanii. Poduri în care se instalează colonii de porumbei. Mălai și sărăcie„, a scris Rudolf Gräf, pe rețeaua de socializare.
De asemenea, consilierul personal al primarului Dominic Fritz a mai precizat că, în acest moment, în Timișoara avem de a face cu o „invazie” de porumbei, iar cei care îi hrănesc nu dau dovadă de responsabilitate.
„Ideea cu porumbeii în piețe, la origine, avea de a face și cu crescători ai căror porumbei seara mergeau la adăpostul lor organizat, igienizat, cu tratament veterinar asigurat. Nu avea nimic de a face cu invazia la care asistăm acum. Creșterea necontrolată a populației de porumbei a făcut ca aceștia să își facă cuib și în zone în care acum zece ani nu îi găseai. Cei care îi hrănesc nu poartă responsabilitatea lor. Nici a sănătății lor. Iar reducerea populației nu are de a face cu înfometare, cum se vehiculează politic acum, dimensiunea unei populații de porumbei se reglează destul de automat în funcție de habitatul existent și din natalitate, în principal”, a conchis Rudolf Gräf.
Foto: Facebook Razvan Vitionescu
Be the first to write a comment.