Un scandal sângeros a avut loc, aseară, în zona Gării de Nord din Timișoara. În urma unui conflict izbucnit între migranți, un afgan a murit, iar un altul a fost rănit grav, după ce au fost înjunghiați în plină stradă.

După acest incident cutremurător, au început să apară și primele reacții la nivel local. Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat, pe Facebook, că va propune o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu scopul identificării pașilor necesari pentru păstrarea ordinii publice.

Un eveniment tulburător a avut loc în Timișoara. Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele, dar nu putem să nu îi spunem pe nume: o crimă oribilă a avut loc în Timișoara. Pe stradă, de data aceasta între migranți. Gestionarea transfugilor este o temă extrem de importantă la a cărei soluționare trebuie să contribuie toate instituțiile, cu respectarea atribuțiilor care le revin. Voi propune o ședință extraordinară a CJSU Timiș cu scopul de a identifica pașii necesari pentru păstrarea ordinii publice. Dincolo de prevederile legale și de moralitate, migranții au nevoie de toată atenția instituțiilor deoarece se pot transforma într-o problemă de siguranță în comunitate. Nu ne putem preface că acești oameni nu există. Haideți să nu ne pierdem umanitatea și să le asigurăm cele necesare, deopotrivă pentru protecția lor cât și pentru protecția familiilor noastre. Salut inițiativele locale prin care mai mulți voluntari fac demersuri pentru a obține îmbrăcăminte, încălțăminte și o masă caldă pentru transfugi și mă bazez pe reacția instituțiilor locale și județene în vederea remedierii de urgență a situației migranților”, a precizat Alin Nica.

Deocamdată, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, nu a avut nicio reacție pe marginea acestui subiect deosebit de important.