Anunț important făcut de primarul Timișoarei. Dominic Fritz a anunțat, astăzi, că nu mai este nevoie de programare online pentru ca cetățenii să participe la Maratonul Vaccinării „Pune umărul pentru Timișoara”. Evenimentul se va desfășura de vineri, 23 aprilie, de la ora 16.00, și până luni, 26 aprilie, la ora 08.00, în incinta Centrului Regional de Afaceri din Timișoara.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a aprobat recent ca vaccinarea din cadrul Maratonului Vaccinării să se poată face și prin înscriere pe loc, cu cartea de identitate. Vaccinarea se va face cu vaccinul Pfizer. Rapelul se va asigura printr-un maraton identic, la 21 de zile de la prima doză. Se pot vaccina persoanele care au împlinit minim 16 ani. Important: pentru persoanele minore (sub 18 ani) este necesar un acord scris al unui părinte sau tutore legal (nu este un formular tip/ standard, se face de părinte, cu titlul ”Acord pentru Vaccinare”, specificându-se numele și prenumele părintelui, număr și serie Carte de Identitate și faptul că este de acord cu vaccinarea fiului/fiicei)”, a explicat Dominic Fritz.

Maratonul Vaccinării este cea mai mare acțiune de vaccinare împotriva Covid-19 din România, fiind implicați sute de voluntari, medici, asistenți și studenți. În total, vor fi deschise 30 de fluxuri de vaccinare, organizatorii intenționând să administreze 10.000 de doze de vaccin Pfizer, pe parcursul celor trei zile.