A reînceput campania de curățare a stâlpilor din Timișoara de cabluri, însă, de data aceasta, fără celebra operațiune „ghilotina”, inițiată de fostul primar Nicolae Robu.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat că, după săptămâni de negocieri și chiar notificări cu privire la amenzile care vor urma, cablurile de pe stâlpii aflați pe 200 de străzi și bulevarde din oraș au fost date jos de către proprietari.

Ceea ce vedeți în fotografie sunt 12 kilometri de cabluri care au fost date jos de pe stâlpii din oraș. După săptămâni de negocieri (și da, niște notificări despre amenzile ce ar putea urma), operatorii de date au trecut la curățarea stâlpilor pe 200 de străzi și bulevarde. Toate proiectele noi ale primăriei vor include obligatoriu canalizație subterană pentru rețelele de date. Iar dacă nu ați observat că privirea nu vi se mai încurcă în cabluri este pentru că așa arată normalitatea. Fără spectacol, fără primar cocoțat pe scara mașinii de intervenție, aceste acțiuni vor continua până când orașul va deveni liber de cabluri aeriene„, a precizat Dominic Fritz.