Vom avea parte de un “tsunami”, săptămâna viitoare, la nivelul Primăriei Timișoara, din cauza Colterm. Acesta a fost anunțul făcut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către consilierul județean Mihai Ritivoiu, președintele interimar al PSD Timiș. Ritivoiu a susținut că, până în data de 30 aprilie, societatea de termoficare a orașului are termen pentru a cumpăra aproximativ 270.000 de certificate verzi care costă 12 milioane de euro. În caz contrar, riscă să plătească o amendă de 135 milioane lei.

Vreau să vă anunț că ne așteaptă un tsunami săptămâna viitoare și bomba cu efect întârziat Colterm se pare că va exploda. Există un termen de 30 aprilie, adică săptămâna viitoare, un număr de aproximativ 270.000 de certificate verzi trebuie cumpărate de către Colterm în contextul legislației europene. Prețul acestor certificate pe bursă este de 44 de euro. Discutăm de o sumă de 12 milioane euro, valoarea acestor certificate. Colterm-ul nici vorbă să aibă acești bani și nu au fost prinși nici ieri în bugetul Primăriei Timișoara. Dacă nu se achiziționează aceste certificate până în 30 aprilie, discutăm de o amendă de 100 euro per certificat, adică 27 milioane euro. Deci până joi, bomba cu ceas dacă detonează, ne va costa aproximativ 200 milioane lei gaură în buget”, a detaliat președintele interimar al PSD Timișoara.

În aceste condiții, Mihai Ritivoiu a ținut să le bată obrazul celor aflați la conducerea Primăriei Timișoara pentru faptul că sunt mai interesați să-i amendeze pe cei care hrănesc porumbeii, decât de soarta Colterm.

Pe noi ne caută falimentul pe acasă și noi umblăm în Piața Victoriei să amendăm bătrâneii că hrănesc porumbeii. Ăsta este nivelul preocupărilor în Primăria Timișoara. Amenzi pentru hrănit de porumbei și interzicerea unor tonete care vând ouă, apă sifon la prețuri mici. Sper să se mai găsească soluții, deși mă tem că este cam târziu din acest punct de vedere“, a conchis Mihai Ritivoiu.