Vești bune pentru timișoreni. Orașul a ieșit din zona roșie, având astăzi o incidență de 2,72, motiv pentru care în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a decis relaxarea măsurilor. Astfel, începând de mâine, 25 aprilie, restricțiile de weekend încetează și, totodată, se ridică și alte restricții, fiind reluate anumite activități.

Concret, potrivit prefectului de Timiș, Zoltan Nemeth, operatorii economici își vor putea desfășura activitatea până la ora 21.00 pe toată durata săptămânii, iar circulația persoanelor va fi permisă până la ora 22.00 fără restricții. De asemenea, se deschid sălile de sport și/sau fitness, dar și restaurantele și cafenelele în interior, însă fără a depăși 30% din capacitatea maximă.

Totodată, se pot deschide și cazinourile și cinematografele și este permisă organizarea de spectacole și concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Atenție – localitățile Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Remetea Mare, Șag și Sânmihaiu Român, având azi, la reevaluare, o rată de infectare crescută, au rămas pentru încă 14 zile pe Anexa 2, respectiv pe lista cu UAT unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mica sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, astfel că măsurile sus menționate nu se vor aplica și acestora, fiind în continuare, pentru încă 14 zile, restricționate activitățile sus menționate în aceste UAT-uri, din zona periurbană a municipiului Timișoara“, a transmis Zoltan Nemeth.