Maratonul Vaccinării „Pune umărul pentru Timișoara” s-a încheiat cu succes. După 64 de ore în care cadrele medicale au vaccinat împotriva noului coronavirus toți doritorii, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, în această dimineață a venit ora bilanțului.

Astfel, nu mai puțin 6.722 de persoane au fost vaccinate în cadrul evenimentului unic organizat în România. Doar 1.600 dintre acestea au fost programate prin platforma electronică, restul s-au prezentat pur și simplu la acțiune cu buletinul și au fost imunizate.

Iată, încheiem un proiect de suflet. Nu este un sfârșit, putem spune că este un nou început pentru că vedem impactul extraordinar al acestei acțiuni la nivel local și la nivel național. Putem spune că am vaccinat 6722 de oameni în 64 de ore de maraton al vaccinării. Este efortul extraordinar al comunității medicale din Timișoara, căreia vreau să-i mulțumesc din tot sufletul. Am văzut acest val de încredere în vaccinare. Sper din tot sufletul să continuăm cu evenimente similare și în viitor„, a declarat medicul Dorel Săndesc, inițiatorul evenimentului.

Vă reamintim că persoanele au fost imunizate cu vaccinul produs de compania Pfizer. Maratonul Vaccinării a început vineri, la ora 16.0 și s-a încheiat în această dimineață, la ora 08.00.

Medici, asistenți, studenți din toate spitalele timișorene și de la Universitatea de Medicină din Timișoara și-au unit forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România.

În perioada 7 – 9 mai, este programat un maraton al vaccinării și la București.