O comună din județul Timiș a rămas fără primar. Astăzi, prefectul de Timiș, Zoltan Nameth, a semnat ordinul prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului primarului comunei Mănăștiur, Ionel Curuți. Asta în condițiile în care a fost găsit incompatibil cu funcția.

Ordinul a fost semnat în urma Raportului de evaluare ANI nr. 22269/G/II/03.07.2017 emis de Agenția Națională de Integritate. Acest raport a fost contestat, dar prin intermediul Sentinței civile nr. 1978/25.04.2018 a Curții de Apel București și a Deciziei civile nr. 1489/11.03.2021 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, contestația a fost respinsă în mod definitive”, a informat Prefectura Timiș.

În aceste condiții, atribuțiile primarului vor fi exercitate de către viceprimarul comunei până la alegerea noului primar.

Ordinul produce efecte de la comunicarea lui către primarul comunei Mănăștiur și poate fi contestat la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare“, a mai transmis Prefectura Timiș.