Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu va mai face parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș, începând din această săptămână. Decizia a fost luată de Zoltan Nemeth, prefectul de Timiș.

Din cadrul CJSU nu va mai face parte primarul municipiului Timișoara, acesta având calitatea de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Timișoara. Am analizat toate componențele CJSU anterioare, cât și componențele CJSU din alte județe, dar și prevederile legale, iar în opinia mea consider că, în momentul de față, raportat la prevederea anterior exprimată, primarul municipiului Timișoara nu trebuie să dețină calitatea de membru cu drept de vot în cadrul CJSU. L-am informat pe domnul primar cu privire la aceste modificări, nu ar exista un motiv de supărare, din punctul meu de vedere„, a declarat prefectul de Timiș, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Zoltan Nemeth a mai anunțat că nu vor mai deține calitatea de membru cu drept de vot în CJSU nici cei doi subprefecți ai județului, ci doar prefectul, precum și doi șefi din Consiliul Județean Timiș. Este vorba de șeful Direcției Economice și cel al Direcției Edilitare, care vor deveni doar consultanți. De altfel, o anexă suplimentară cu consultanți ai CJSU urmează să fie creată, din care vor face parte, pe lângă cei doi directori amintiți, și subprefecții, rectorii universităților din Timișoara, Inspectoratul Teritorial de Muncă și directori ai unor operatori economici importanți, precum CFR Călători, CFR Marfă și Poliția Transporturi.

Pe de altă parte, potrivit prefectului de Timiș, va dobândi calitatea de membru cu drept de vot al CJSU șeful societății Aquatim. Astfel, după ce componența CJSU va fi modificată, acesta va fi alcătuit din 35 de membri cu drept de vot, 22 de consultanți și va exista o anexă a invitaților.

În cursul zilei de astăzi, Zoltan Nemeth va emite ordinul privind actualizarea componenței CJSU Timiș.