Primăria Timișoara a finalizat concursul pentru ocuparea funcției de arhitect-șef al orașului. Reprezentanții municipalității au anunțat, astăzi, că acest post va fi ocupat de Gabriel Almăjan, un arhitect cu o experiență bogată, membru al Ordinului Arhitecților și al Registrului Urbaniștilor din România.

Gabriel Almăjan este apreciat ca fiind un arhitect vizionar, portofoliul său incluzând în principal construcția de clădiri medii și mari de apartamente, hale industriale și birouri, centre multifuncționale, facilități de divertisment și sport, precum și restaurarea de clădiri istorice. În 2004 a înființat o firmă de arhitectură, iar împreună cu echipa pe care a coordonat-o a realizat numeroase proiecte urbanistice și arhitecturale mari, ale căror bugete s-au situat între 1 și 40 de milioane de euro. Anterior anului 2004, Gabriel Almăjan a ocupat o funcție de conducere într-o companie de dezvoltare imobiliară responsabilă de dezvoltarea urbană majoră în mai multe orașe din România și Spania”, a informat Primăria Timișoara.

Potrivit primarului Dominic Fritz, în finala concursului pentru postul de arhitect-șef al Timișoarei au fost două candidaturi.

Alegerea comisiei a fost extrem de grea, având în vedere că ambii candidați sunt experimentați și ar fi meritat să dețină acest post extrem de important pentru Timișoara, care, din păcate, în ultimii ani a fost ocupat doar interimar. Îl felicit pe noul nostru coleg și îi urez spor la muncă. Domnul Almăjan va avea niște obiective clare: să finalizeze noul PUG al Timișoarei, să restructureze și să digitalizeze Direcția de Urbanism, astfel încât cererile depuse de timișoreni să fie rezolvate rapid și predictibil, și să întărească capacitatea primăriei de a construi o viziune urbanistică proprie pentru dezvoltarea orașului”, a spus Dominic Fritz. 

Concursul pentru postul de arhitect-șef a fost lansat de municipalitate la finele lunii martie. La concurs s-au prezentat alți trei competitori. Din comisia de concurs au făcut parte trei profesioniști în domeniu: arhitectul-șef al Consiliului Județean Cluj, cel al Reșiței și cel al Timișului.