Gheorghe Nacov, deputat din partea Minorităţii Bulgare, a avut o poziţionare curajoasă în legătură cu statutul vânătorilor. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, parlamentarul dă o replică argumentată ONG-urilor care se opun vânătorii.

“Mandria de a fi vanator

Nu stiu daca exista o categorie de oameni perceputa mai extrem decat noi: de la criminalul care o impusca pe mama lui Bambi pana la vanatorii cu inima buna care le salveaza pe Scufita Rosie sau Alba-ca-Zapada.

Ma numesc Gheorghe Nacov (Gyusi pentru prieteni) si mi-am asumat semnarea in numele initiatorilor a proiectului legislativ privind modificarea Legii vanatorii, care va alinia Romania cu celelalte tari ale UE in domeniul vanarii pasarilor migratoare prin stabilirea unor cote zilnice. ADICA VOM VANA PASARILE MIGRATOARE DUPA MODELUL UE!!! Un lucru normal, am fost onorat sa semnez initiativa, pregatita si cu sprijinul AGVPS. Proiectul este semnat de mai multi parlamentari, carora le multumim.

Cum a fost prezentat proiectul legislativ la TVR, ati vazut… Rea-credinta sau nepricepere a fenomenului? Inclin mai degraba spre a doua… De ce? Cititi titlul reportajului si imi veti da dreptate: … la pasari cu luneta….😁 Cine este de rea-credinta cu un scop, ar trebui sa se pregateasca macar un pic mai bine.

Pot sa inteleg si chiar sa respect pozitia unor ong-uri care doresc sa protejeze unele specii, sau chiar pe toate. Bravo, fiecare are dreptul la pozitie. Dar daca respectivii chiar gandesc asa, ii invit sa fie la fel de vocali privind HABITATUL si PREPARATELE CHIMICE utulizate, de exemplu. Nuuuu…. in mintea lor, unicul dusman este vanatorul! Sau finantarea le vine de la firme cu preocupari in domeniile “interzise de atacat” si scuipatul vanatorii este destinat doar distragerii atentiei… Dumneavoastra decideti.

Daca fiecare si-ar face treaba in domeniul propriu, lucrurile ar sta probabil altfel. Solutii? Eu incerc sa imi fac treaba si ca parlamentar si ca vanator si voi face acest lucru in continuare. Daca ong-urile “verzi” ar face acelasi lucru, pasarile ar fi atat de multe incat am sta tot timpul “la umbra”, ca sa citez spartanii…”

Regăsiți întreaga postare AICI