Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara a venit cu informații legate de stadiul lucrărilor la cele două noi clădiri care vor fi ridicate în curtea unității.

S-a mai făcut un pas în proiectul de extindere a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara. În aceste zile s-au finalizat lucrările de turnare a “plăcii” de la “acoperișul” corpului B. În paralel, se lucrează la fundația corpului A. Totodată, a fost nivelat terenul și a fost pus stratul de bază, de pietriș. Cele două firme constructoare, Zitco SRL și Constructim SA, au reușit în timp record să finalizeze partea de structură a clădirii B“, a informat Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Pentru unitatea medicală, Primăria Timișoara ridică două noi corpuri, valoarea proiectului fiind de aproape 20 de milioane de lei. Prima clădire va fi formată din parter și două etaje. La parter va fi amenajată o sală de așteptare, o zonă destinată internării și externării pacienților și o alta cu cabinete de investigații și tratament. La primul etaj vor fi amenajate mai multe saloane și câteva spații medicale, iar la etajul al doilea va fi realizată o sală de conferințe și una de curs.

În cea de-a doua clădire vor funcționa cabinetele de kinetoterapie și hidroterapie, dar și o încăpere pentru pacienții care au prescris tratamentul cu aerosoli. De asemenea, vor fi amenajate zone de odihnă pentru medici, câteva birouri și o sală de mese.