După succesul înregistrat în cadrul Maratonului Vaccinării „Pune umărul pentru Timișoara”, desfășurat weekend-ul trecut la Centrul Regional de Afaceri, când au fost imunizate aproape 7.000 de persoane, un spital din capitala Banatului organizează un eveniment similar. Este vorba de Spitalul Militar Timișoara, care anunță că va organiza un maraton al vaccinării în perioada 04 – 11 mai, fără a fi nevoie de programare, pe stadionul CFR.

În centrul de vaccinare organizat de către Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” Timișoara, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, se va efectua vaccinarea maraton cu program de funcționare în regim de 24/24 h a persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19. Activitatea de vaccinare va începe în data de 4 mai, ora 08.00 și se va desfășura utilizând doze de vaccin Pfizer. Persoanele doritoare se vor prezenta fără o programare prealabilă în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 (PNPV). Totodată, persoanele vaccinate se înregistrează direct în Registrul electronic național al vaccinărilor (RENV) și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel„, a informat unitatea medicală.

În prezent, în cadrul Spitalului Militar Timișoara funcționează două centre de vaccinare împotriva Covid-19, situate pe strada Nera, nr. 2 – 4. Și anume, un centru de vaccinare destinat pentru vaccinarea cu ser Pfizer/Moderna și un centru de vaccinare destinat vaccinării cu serul Astra Zeneca.