Măsură drastică luată de Primăria Timișoara. Viceprimarul Cosmin Tabără a anunțat că, în urmă cu câteva zile, municipalitatea, prin Direcția Patrimoniu, a reziliat contractul de concesiune încheiat în mai 2020 cu societatea Casa Funerară Octavian și Adi DRL, privind întreținerea cimitirelor de pe Calea Șagului și de pe str. Rusu Șirianu. Asta după ce au fost descoperite mai multe nereguli.

În acest an de contract, pe numele societății au venit foarte multe plângeri și Direcția Patrimoniu, prin Biroul specializat, a făcut mai multe adrese către concesionar, atenționând asupra faptului că nu se respectă, în mod repetat, clauzele contractuale, obligațiile asumate, printre care chiar nerespectarea tarifelor aprobate de către Consiliul Local Timișoara. Altfel spus, se încasau tarife mai mari decât cele aprobate. Am mai spus și repet: vom urmări contractele și, dacă nu se respectă, putem ajunge până la reziliere. Nu este un avertisment pentru nimeni, ci un mod de abordare a lucrurilor pentru ca reprezentanții societăților să înțeleagă că trebuie să fie parteneri onești ai Primăriei și ai cetățenilor. Oricine își asumă obligații trebuie să le respecte. Controalele vor continua și în celelalte cimitire, astfel încât situația să se îmbunătățească și lucrurile să funcționeze spre binele tuturor“, a declarat Cosmin Tabără.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, firma Octavian și Adi SRL va continua să întrețină cele două cimitire până la organizarea unei noi licitații.