Timișoara calcă pe urmele altor orașe din România, astfel că deschide mâine primul centru de vaccinare drive-thru, direct din mașină. Potrivit Primăriei Timișoara, centrul va fi inaugurat mâine dimineață, la ora 10.00, în parcarea Shopping City Timișoara, și va funcționa până în 7 iulie, zilnic, între orele 08.00 – 20.00.

Imunizarea împotriva noului coronavirus se va face fără programare, cu serul produs de compania Pfizer. La inaugurarea centrului va participa și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Vrem să asigurăm accesul cât mai multor persoane la vaccinare și una dintre căi este și vaccinarea de tip drive-thru. Datoria noastră este să facem astfel încât vaccinul să ajungă la toți timișorenii care vor să se vaccineze și niciun timișorean să nu fie lăsat fără oportunitatea de a se vaccina. Continuăm să căutăm soluții și să creăm facilități pentru accesibilizarea vaccinării și în același timp încercăm să convingem cât mai mulți oameni să se vaccineze. Viețile noastre personale și sociale, comunitatea, economia depind de succesul procesului de vaccinare”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei. 

Conform Primăriei Timișoara, persoanele care doresc să se vaccineze vor veni cu autoturisme cu capacitate maximă de 4+1 persoane. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate. E preferabil ca persoanele să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, care se poate descărca de pe site-ul platformei naționale de vaccinare, la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/ . Dacă nu se prezintă cu documentul printat și completat, acesta poate fi completat la fața locului, sub supravegherea medicului. Pe tot parcursul triajului și al procesului de vaccinare, persoanele rămân în mașină. După vaccinare, mașinile vor ocupa un loc în parcare în zona post-vaccinare. În perioada de staționare în zona de post-vaccinare se vor tipări adeverințele de vaccinare care vor fi înmânate direct la mașină.

Shopping City Timișoara vine în sprijinul comunității locale oferindu-le cu titlu gratuit spațiul și condițiile necesare pentru desfășurarea programului de vaccinare drive-thru. Această acțiune răspunde, în continuare, demersului de a susține autoritățile și sectorul medical în această perioadă în care sănătatea tuturor este una din cele mai importante priorități”, au declarat reprezentanții Shopping City Timișoara.