Ministerul Sănătății a luat decizia de a sancționa Secția de Mari Arși a Spitalului Județean Timișoara, după ce mai mulți pacienți au murit din cauza infecțiilor luate în unitatea medicală. Corpul de Control al ministerului a fost trimis la Timișoara luna trecută, iar astăzi, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a anunțat măsurile dispuse, în timpul vizitei efectuate în capitala Banatului.

Rapoartele corpului de control arată că modalitatea de raportate a infecțiilor nosocomiale nu a fost optimă, motiv pentru care corpul de control a aplicat corecții financiare atât departamentului de prevenire a infecțiilor asociate actului medical, cât și asistentelor care aveau în atribuții aplicarea acestor prevederi„, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății și-a propus să petreacă întreaga zi la Timișoara, astăzi. Astfel, de dimineață a vizitat noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, care ar urma să fie finalizat în acest an, potrivit primarului Fritz. Apoi, Ioana Mihăilă a participat la inaugurarea primului centru de vaccinare drive-thru din Timișoara, în parcarea Shopping City Timișoara.

Totodată, ministrul Sănătății va vizita secția de mari arși a Spitalului Județean Timișoara, se va întâlni cu medicii de familie, iar în final, la Palatul Administrativ, va discuta cu prefectul de Timiș, președintele Consiliului Județean Timiș, primarul Timișoarei și directorii spitalelor din oraș.