Vești bune pentru timișoreni. Începând de astăzi, capitala Banatului a intrat în scenariul verde, ca urmare a scăderii ratei de infectare cu noul coronavirus la 1,4/1000 de locuitori. În aceste condiții, de mâine se ridică o serie de restricții.

Astfel, potrivit prefectului de Timiș, Zoltan Nemeth, activitatea restaurantelor și cafenelelor este permisă în interior fără a depăși capacitatea maximă de 50%, față de cea de 30% permisă în ultimele două săptămâni. Același lucru este valabil și în cazul sălilor de jocuri de noroc, al cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole și concerte.

Totodată, organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor și festivaluri este permisă doar cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de cel puțin doi metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție.

Conform prefectului de Timiș, aceste măsuri se aplică și în cazul localităților Dumbrăvița, Ghiroda, Remetea Mare și Sânmihaiu Român, începând de mâine, 9 mai.

În aceste condiții, în Timișoara și celelalte localități amintite se aplică doar restricțiile naționale din timpul stării de alertă. Asta înseamnă că magazinele se vor închide tot la ora 21.00, iar circulația persoanelor va fi permisă până la ora 22.00 fără restricții.

Le mulțumesc cetățenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă în ultima perioadă. Efortul și ajutorul fiecăruia a condus la scăderea ratei de incidență în municipiul Timișoara și în județul Timiș. Este o dovadă în plus că, doar împreună, reușim să depășim această perioadă dificilă. Recomand cetățenilor și operatorilor economici continuarea atitudinii responsabile pentru prevenirea răspândirii Covid-19“, a precizat Zoltan Nemeth.