Atenție, șoferi! Începând din această dimineață, nu mai aveți voie să circulați cu camioanele pe sectorul de drum cuprins între Margina și Holdea, timp de două luni. Asta pentru că încep lucrări serioase de reabilitare a șoselei, care este una dintre cele mai aglomerate din vestul țării, în condițiile în care preia tot traficul de pe autostrada A1, din cauza tronsonului lipsă.

Restricția pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția transportului de persoane și animale vii, intră de astăzi, 10.05.2021, în vigoare pe sectorul DN 68A, Margina – Holdea. Măsura va fi valabilă până la 10.07.2021 și a fost luată pentru continuarea lucrărilor de reparații la acest sector„, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

În aceste condiții, au fost stabilite mai multe rute ocolitoare. Astfel, pe direcția Nădlac – București: A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria sau A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia. Iar pe direcția București – Nădlac: A1 Ilia – DN 7 Ilia – DN 7 Arad – A11 Arad – A1 Arad – A1 Nădlac.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat, săptămâna trecută, că urmează să fie refăcut complet carosabilul pe acest drum, inclusiv fundația, în timpul lucrărilor care se vor desfășura timp de două luni, astfel încât șoferii să nu-și mai rupă mașinile pe această porțiune de șosea.

Reparăm rușinea națională de pe DN68A. De luni, schimbăm viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii își rup mașinile – DN68A Margina – Holdea, ruta de ocolire a bucății lipsă din A1 Sibiu – Nădlac. Până acum, acest drum extrem de aglomerat a fost peticit și reparat superficial. Planul este ca, pe cei mai afectați 5,3 km care arată acum ca după bombardament, carosabilul să fie refăcut complet, inclusiv fundația. Vorbim despre refacerea acesteia până la un metru în profunzime cu balast, piatră spartă, geocompozit anti-fisură și 3 straturi de asfalt. Pe alți 5 km pe care nu sunt probleme la fundație se va așterne covor asfaltic„, a explicat Cătălin Drulă.

Potrivit ministrului Transporturilor, nici realizarea tronsonului lipsă din autostrada A1 nu a fost dat uitării. Astfel, în această săptămână, ar urma să fie depuse ofertele în cadrul licitației pentru proiectare și execuție.