Ioan Gârboni a fost înlăturat de la conducerea Filarmonicii Banatul din Timișoara de către administrația Fritz. Primăria Timișoara a anunțat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că Ioan Gârboni a primit nota 8,7 la evaluarea finală a managementului instituției.

Potrivit reprezentanților municipalității, comisia de evaluare a directorului Filarmonicii Banatul a fost numită la sfârșitul lunii martie, fiind desemnată prin dispoziție a primarului și a fost compusă din Kovács Emőke, managerul Filarmonicii de Stat Dinu Lipatti din Satu Mare, Ioan-Dragoș Dimitriu, manager al Filarmonicii Brașov, dar și Răzvan Stana, consilier local USR. Cel din urmă este și președinte al Comisiei pentru cultură, știință, învățământ, sănătate, protecție socială, turism, ecologie, sport și culte din cadrul Consiliului Local Timișoara. De asemenea, Răzvan Stana, de meserie medic veterinar, s-a remarcat prin faptul că a propus proiectul de hotărâre controversat cu privire la interzicerea hrănirii porumbeilor din Timișoara.

Ca urmare a faptului că a primit nota 8,7 la evaluare, Ioan Gârboni nu va mai putea să depună un nou proiect de management pentru a conduce în continuare Filarmonica Banatul din Timișoara. Asta în condițiile în care nota minimă necesară era 9.