Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării de la Centrul de Afaceri din Timișoara, astfel că pregătirile sunt în toi.

Medicul Dorel Săndesc, inițiatorul evenimentului organizat în premieră națională, a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, că Maratonul Vaccinării, organizat în perioada 14 – 17 mai, vine și cu două noutăți. Astfel, pe lângă cei peste 6.700 de timișoreni așteptați pentru a le fi administrată doza de rapel cu Pfizer, sunt invitați și doritori pentru a fi imunizați cu serul Johnson&Johnson. De asemenea, medicii care participă la eveniment vor realiza și teste de depistare a unor boli cronice.

A doua ediție a Maratonului Vaccinării de la Timișoara, proiect care a “dat tonul” unor acțiuni similare la nivel național, vine, pe lângă rapelul asigurat celor vaccinați cu prima doză de Pfizer, cu două noutăți: vaccinare cu Johnson&Johnson pentru cei nevaccinați încă, vaccin ce necesită o singură doză (fiind singurul vaccin care asigură sinteza optimă de vaccin după o doză; un screening al stării de sănătate a populației – în premieră națională în cadrul unui maraton al vaccinării – prin efectuarea de teste de depistare a unor patologii cronice la persoanele cu factori de risc“, a detaliat medicul Dorel Săndesc.

Vă reamintim că în cadrul primei ediții a Maratonului Vaccinării din Timișoara, organizat în premieră națională, au fost vaccinate 6.722 de persoane, cu ajutorul a sute de voluntari, medici, asistente și studenți.