Continuă schimbarea șefilor instituțiilor aflate în subordinea Primăriei Timișoara și a Consiliului Județean Timiș.

CJ Timiș a anunțat că, începând de astăzi, Muzeul Național de Artă Timișoara este condus cu titlu interimar de către Filip Adrian Petcu, până la organizarea unui concurs pentru postul de manager, dar nu mai mult de 120 de zile. Asta în condițiile în care fostul șef, Victor Neumann, a primit doar nota 6 la evaluarea anuală, astfel că reprezentanții CJ Timiș au decis încetarea contractului de management.

Potrivit CJ Timiș, noul director interimar al Muzeului de Artă din Timișoara este absolvent în specializarea de Arte Plastice, Restaurator pictură, fiind de profesie restaurator.

Acesta a ocupat funcția de restaurator gradul profesional 1A, cel mai mare grad profesional posibil pentru o funcție de execuție, având dublă acreditare ca expert din partea Ministerului Culturii pe domeniul de activitate. Filip Petcu are o experiență profesională de 13 ani, timp în care a urmat mai multe cursuri (Ministerul Culturii), burse (J. P. Getty F., Yale Conserving Canvas Symposium) și stagii de perfecționare în specialitate în țară și străinătate: Napoli, Ischia, Firenze, ș.a. Managerul interimar Filip Petcu a fost implicat în proiecte importante ale instituției, cum ar fi autorizarea primului laborator de restaurare acreditat din Regiunea de Vest a României. De asemenea, Filip Adrian Petcu este lector univ. la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara și are calitatea de membru fondator și director al CR-CERC – Centrul Regional de Cercetare și Expertiză în Restaurare și Conservare, din cadrul aceleiași facultăți”, a informat Consiliul Județean Timiș.

Noul director al Muzeului de Artă din Timișoara a precizat că în perioada în care va conduce instituția are sarcina de a asigura „un cadru optim pentru buna funcționare a instituției„.