Se fac ultimele pregătiri pentru cea de-a doua ediție a “Maratonului Vaccinării – Pune umărul pentru Timișoara” de la Centrul Regional de Afaceri din oraș. Evenimentul se va desfășura în perioada 14 – 16 mai și vine cu o mulțime de noutăți.

Astfel, la maratonul vaccinării sunt așteptate la rapel, în primul rând, cele peste 6.700 de persoane care s-au vaccinat în urmă cu trei săptămâni cu serul Pfizer. De asemenea, organizatorii au pregătite și vaccinuri Johnson&Johnson pentru cei care doresc să se imunizeze, care se administrează într-o singură doză. Totodată, timișorenii se vor putea vaccina și cu vaccinul Pfizer.

Medicul Dorel Săndesc, inițiatorul maratonului vaccinării din Timișoara, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că voluntarii implicați în proiect vor merge și la domiciliul unor persoane care nu se pot deplasa pentru a le vaccina.

De asemenea, în premieră națională, medicii vor realiza și testări gratuite pentru depistarea unor boli grave. Este vorba de EKG-uri, pentru identificarea tulburărilor de ritm, și măsurarea hemoglobinei, pentru depistarea diabetului. Organizatorii au pregătit și un program muzical, precum și expoziții de artă.

Din punct de vedere medical avem un pachet mai mare și noi ne dorim să vină cât mai mulți oameni. Vineri, programul va fi deschis de marele artist Ilie Stepan împreună cu Horea Crișovan. Pe lângă aceste evenimente muzicale, vom face o expoziție de artă, Muzeul Banatului și Muzeul de Artă vor veni cu exponate. În premieră se va expune colecția de fotografie de artă a domnului Liviu Tulbure, care a plecat dintre noi răpus de această teribilă boală“, a declarat medicul Dorel Săndesc.

Potrivit medicului timișorean, sunt discuții și cu privire la vaccinarea migranților din Timișoara cu serul Johnson&Johnson. În total, la cea de-a doua ediție a evenimentului “Maratonul Vaccinării – Pune umărul pentru Timișoara” vor fi deschise 30 de fluxuri pentru vaccinarea cu Pfizer și patru pentru imunizarea cu serul Johnson&Johnson.