Cum a ajuns România o colonie experimentală pentru grupuri de interese ilegitime din străinătate

Eu sunt persoana care face dosare penale și trimite oameni la închisoare. Nimeni nu va încerca cu mine, nu există acest risc”, a declarat Clotilde Armand, primar în exercițiu al Sectorului 1, în cadrul unei emisiuni realizate pentru Digi 24.

Ieri, o bombă a explodat pe surse politice: alegerile de la Sectorul 1 ar fi fost fraudate. Ne amintim scandalul uriaș legat de numărarea voturilor, de sacii cărați de reprezentanți ai USR și de crizele de isterie care au fost făcute pentru a masca realitatea. Iată ce scrie portalul G4Media:

„Polițiștii și procurorii de la Secția Specială (SIIJ) care instrumentează dosarul alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei ar fi descoperit că există o diferență mare între buletinele de vot existente fizic și numărul total de voturi exprimate, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Autoritățile cercetează acum care e cauza lipsei buletinelor de vot.

De asemenea, în urma renumărării buletinelor existente s-ar fi constatat diferențe față de rezultatul final al alegerilor, diferențe în favoarea lui Daniel Tudorache, potrivit surselor citate.

Procurorii și polițiștii verifică acum din ce motiv lipsesc buletinele de vot.

De remarcat că, potrivit surselor G4Media.ro, procurorul de caz, Sorin Iașinovschi, intenționează să se pensioneze.”

Probabil că azi vom afla mai multe despre ceea ce pare a fi o fraudă electorală de proporții, făcută în văzul lumii, cum se spune pe la noi. Însă e greu de crezut că se va schimba ceva, că doamna Armand va părăsi postul de primar sau că dacă se va dovedi furtul electoral va merge cineva „la pușcherie”, după cum se exprima în campanie respectiva.

Oare în ce alt stat european mai e posibil să se întâmple așa ceva? Doamna Armand a fost ani de zile în conducerea unor companii franțuzești, iar numele său este legat de combinații sulfuroase cu banul public. Cu toate acestea, a ajuns să conducă un sector al Capitalei, însă modul în care a câștigat iată că aruncă în aer credibilitatea instituțiilor statului și imaginea României. 

Alte informatii: EVZ.ro

Dar cum de a ajuns România o țară în care se aranjează rezultatele unui scrutin, în dispreț total față de lege și față de ideea de democrație participativă? Cine e de vină? Încă din 2004 au apărut tot mai multe semne legate de vicierea votului la prezidențiale. Se spunea că „ambasadele” nu l-au vrut pe Adrian Năstase, ci pe Traian Băsescu, pentru că premierul de atunci ar fi fost dornic de prea multă putere. La momentul respectiv inclusiv Ion Iliescu, președinte în exercițiu, a fost acuzat că ar fi girat combinația, că în turul al doilea ar fi primit vestea că Năstase nu va ajunge președinte, chiar dacă va câștiga.

Poate unii își mai amintesc de controversa uriașă legată de Biroul Electoral Central, de președintele acelei structuri, doar că scandalul nu a avut un impact mediatic atât de mare, din cauza mijloacelor de diseminare a informației relativ modeste față de ce avem acum.

A urmat anul 2009, când din nou s-a vorbit despre soft-ul care l-a scos din cursă pe Mircea Geoană, iar Băsescu și-a consolidat puterea cu un nou mandat. Ne reamintim și de manipulările grosiere legate de Geoană, care a fost acuzat că e omul rușilor.

Problema e că mulți au și crezut asta. Unde e Geoană azi? În poziția de numărul 2 în structura NATO! Unde e România? La mâna unor grupuri dubioase de interese din afara țării. Ce s-a întâmplat la Sectorul 1 este doar un fragment din vârful unui iceberg al abuzului asupra statului român. Abuz comis cu participarea și complicitatea directă a unora care au ca misiune protejarea intereselor și securității de orice tip a României.

Astăzi guvernarea merge în detrimentul cetățenilor. E un dezastru în desfășurare: PNRR a fost ratat, balanța importuri-exporturi crește exponențial în defavoarea României, amplificând deficitul de cont curent, care e de patru ori mai mari decât cel din 2020, investițiile străine scad de la o zi la alta, resursele naturale sunt secate…

Problema e că la orizont nu se mai vede nimic…cel puțin pe moment e o beznă totală în România. La adăpostul căreia țara e jefuită!

✔️ IONELANASTASE.ro

✔️ G4MEDIA.ro

Preluare foto: b365.ro