Noua conducere a Primăriei Timișoara continuă schimbările în instituțiile aflate în subordine. Astăzi le-a venit rândul societăților Horticultura SA și Piețe SA, unde au avut loc ședințe a Adunării Generale a Acționarilor (AGA). Astfel, s-a decis ca în ambele societăți să fie schimbat consiliul de administrație.

În ceea ce privește Horticultura SA, membrii AGA au decis revocarea consiliului de administrație și numirea unuia provizoriu, “după ce au constatat mai multe nereguli în modul în care sunt întreținute de către această societate parcurile și spațiile verzi din Timișoara“, a informat Primăria Timișoara. Potrivit reprezentanților instituției, înainte de decizia de revocare a vechiului consiliu de administrație, unul dintre membri, Caița Panici, și-a anunțat demisia.

Astfel, în locul vechiului consiliu de administrație au fost numite următoarele persoane: Rudolf Gräf, consilierul personal al primarului Fritz, Anca Megan – economist, Alexandra Mălăieș – studii de management, Daniel Paraschiva – studii de management și economie, Caița Panici – studii de agronomie, Alexandru Mateuț – jurist și Mihaela Calescu – studii de agronomie.

Noul Consiliu de Administrație al Horticultura S.A. va avea o misiune extrem de importantă, care va porni de la menținerea în cele mai bune condiții a moștenirii verzi pe care Timișoara o are și va continua cu extinderea spațiilor verzi în oraș”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

De asemenea, Adunarea Generală a Acționarilor a revocat, astăzi, consiliul de administrație la Piețe SA, „după ce această societate a ajuns dintr-una profitabilă într-una care a înregistrat pierderi de 4,2 milioane de lei în ultimii doi ani”, a transmis Primăria Timișoara.

Înainte de începerea ședinței, doi membri și-au anunțat demisia. Este vorba de Mihaela Calescu și Dan-Ion Sarmeș. În aceste condiții, membrii AGA au aprobat demiterea celor cinci rămași în consiliul de administrație, respectiv Ionuț Nasleu, fostul șef al Piețe SA, Luminița Napău, Victor Ștefan, Narcis Bobic și Flaviu Iepan. În locul acestora a fost propus un nou consiliu de administrație interimar, cu un mandat de patru luni, format din: Octavian Ghiran – studii de management, Alma Kis – studii economice și de alimentație publică, Mihai Dan – studii de management și tehnice, Viorel Necșu – studii agronomie, Dan Stoica – studii agronomie, Mirel Pop – studii agronomie și Mihai Nastasiu – avocat.

Numirea unui noi Consiliu de Administrație este un nou pas spre normalitate în ceea ce privește această societate. Toți cei care nu pot performa, vor pleca, iar Piețe S.A., de doi ani, devenise o nouă gaură neagră în bugetul local. Vom acorda o atenție deosebită acestei societăți pentru că vânzătorii din piețele Timișoarei merită tot sprijinul nostru”, a afirmat Dominic Fritz.