Concurs doar de fațadă la Primăria Timișoara pentru funcția de șef de cabinet al lui Dominic Fritz. Concursul a fost lansat în urmă cu o lună, fiind înscriși trei candidați, din care doi nu au trecut proba de evaluare a dosarelor. În aceste condiții, în cursă a rămas un singur candidat care a și câștigat concursul pentru funcția de șef al Biroului Asistare Primar.

Este vorba de Dan Reșitnec, președintele USR Timișoara și liderul grupului de consilieri USR-PLUS din Consiliul Local Timișoara, dar și un apropiat al primarului Fritz.

Dan Reșitnec are 34 de ani, a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara și a urmat cursul de Management în administrația publică locală, organizat de Institutul Național de Administrație. De asemenea, Reșitnec a lucrat într-o companie IT din Timișoara ca manager de echipe și proiecte. 

Cerințele principale pentru acest post au fost studiile în administrație sau management, cunoașterea instrumentelor digitale de management de proiect și a limbilor engleză (avansat) și germană (mediu), experiență în conducerea de echipe și de proiecte. Șeful Biroului Asistare Primar va coordona agenda primarului, va urmări proiectele strategice ale primarului și se va asigura că sunt implementate, va reprezenta primăria în relația cu cetățeanul, administrația centrală și locală, alte instituții și organizații, în baza mandatului conferit de primar„, a informat Primăria Timișoara.

Dan Reșitnec a fost ales anul trecut consilier local pe listele USR-PLUS și este președintele USR Timișoara. În acest an, Reșitnec s-a înscris și în cursa internă pentru funcția de prefect de Timiș.

E nevoie ca mai mulți oameni care au activat în mediul privat sau în societatea civilă să-și asume intrarea în administrație, pentru că este o nevoie extraordinară de împrospătare a acesteia. Am decis că este momentul să fac o schimbare de carieră și să concurez pentru o poziție unde aptitudinile mele pot ajuta cel mai mult executivul Primăriei și modernizarea administrației și a orașului. Începând de săptămâna viitoare voi veni în Primărie pe o poziție asimilată șefului de cabinet al primarului și voi demisiona din Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Acest pas înseamnă pentru mine o mare oportunitate, un loc unde pot pune umărul la schimbările pe care administrația Fritz le va aduce în oraș„, a declarat Dan Reșitnec.

Rămâne de văzut pe cine va găsi USR-PLUS în locul lui Dan Reșitnec în Consiliul Local Timișoara.