Se pregătește schimbarea din funcție a încă unui director care conduce o instituție aflată în subordinea Primăriei Timișoara. Este vorba de Andrei Drăgilă, șeful de la Horticultura SA, căruia viceprimarul Ruben Lațcău i-a solicitat demisia public, într-un mesaj postat pe Facebook.

De 30 de ani conduce domnul Drăgilă societatea Horticultura. Au trecut regimuri, guverne, mineriade, primari și generații întregi de consilieri locali, dânsul a rămas. Ca și cum ar fi primit moștenire o societate publică și patrimoniul pe care îl administrează. E o minciună că l-aș fi intimidat pe domnul Drăgilă să își dea demisia săptămâna trecută, dar profit de ocazie să i-o cer acum, în văzul tuturor„, a scris Ruben Lațcău, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, viceprimarul Timișoarei a susținut că Horticultura este depășită pentru că nu are dotările necesare, astfel că nu poate întreține așa cum ar trebui parcurile și spațiile verzi din oraș.

Domnule Drăgilă, aveți 69 de ani. Horticultura are un contract de 70 de milioane de lei cu primăria, dar se chinuie să trăiască. Utilajele sunt îmbătrânite, halele și clădirile sunt degradate, oamenilor le lipsesc un minimum de dotări să-și facă treaba. Parcul Rozelor, malurile Begăi, Parcul Botanic, mașinile parcate pe pietonale, halele de pe Avram Imbroane, coșurile fără saci de gunoi, iarba netunsă și multe altele, toate dovezi ale faptului că sunteți depășit. Societatea și directorul ei se laudă cu indicatori de profit depășiți cu 550%. Eu nu am trăit vremurile în care planul cincinal se realiza într-un an, dar asta văd că este mentalitatea conducerii societății. Nu mă interesează hârtiile cu care se blindează aceste rămășițe ale trecutului, mă interesează prezentul și viitorul. S-a terminat cu lingușeala„, a declarat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei a mai precizat că a cerut noului Consiliu de Administrație al Horticultura, numit ieri, să analizeze „temeinic modul în care societatea este condusă și să ia toate măsurile care se impun„.