Săptămâna viitoare ar putea avea o ședință a Adunării Generale a Acționarilor la Colterm, în care se va discuta, printre altele, și despre certificatele verzi pe care societatea de termoficare a Timișoarei trebuie să le cumpere. În caz contrar, Colterm riscă o amendă care se ridică la peste 20 de milioane de euro.

Consilierii locali Roxana Iliescu (Pro România) și Radu Țoancă (PSD) au demarat procedura convocării AGA la Colterm pentru data de 27 mai.

Era obligația noului Consiliu de Administrație să convoace AGA, însă luând în considerare situația extrem de delicată a societății, am uzat în mod excepțional de dreptul conferit de lege acționarilor, Consiliul Local în cazul nostru, pentru a “forța” convocarea AGA. Mă aștept ca toți colegii mei din consiliul local să semneze astăzi această convocare, în acest sens fiind disponibil un tabel la care este anexată Ordinea de zi, la sediul primăriei”, a scris Roxana Iliescu, pe Facebook.

Consilierul local a mai anunțat că a solicitat ca la această ședință AGA să fie prezente toate persoanele nou numite în Consiliul de Administrație al Colterm.