Colterm riscă în continuare să plătească o amendă de 21 de milioane de euro, după ce Primăria Timișoara nu a cumpărat certificatele verzi necesare, în valoare de 12 milioane de euro. La începutul acestei luni, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, anunța că Primăria Timișoara va fi ajutată în ceea ce privește achiziționarea certificatelor de emisii de gaze de efect de seră și de către Guvernul României.

Însă proiectul de hotărâre de guvern nu a fost aprobat nici în acest moment, cel mai devreme urmând a fi supus votului în ședința de miercuri.

De la Timișoara a plecat o notă. Sunt numite alocări din fonduri de rezervă bugetară, iar pe actualul proiect de hotărâre de guvern sunt mai multe localități din mai multe județe, apare și Timișoara. Din informațiile pe care le am eu, a plecat de la Ministerul Dezvoltării către Ministerul Finanțelor acum două, trei zile. Din păcate, pe acel proiect de hotărâre de guvern sunt mai multe localități din mai multe județe și problema este că dacă la un anumit punct din acea hotărâre de guvern nu este totul ok, Ministerul de Finanțe s-ar putea să returneze tot proiectul de hotărâre de guvern și să se ia de la început. Sunt șanse, dacă totul este ok, ca miercuri, în ședința de guvern să se aprobe. Vom urmări cu foarte multă atenție, dar dacă mă întrebați pe mine, cred că mai stăm o săptămână„, a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la PNL Timiș, Bogdan Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului.

Bogdan Ghelbere a mai precizat că, din punctul său de vedere, societatea de termoficare Colterm ar putea fi salvată de la faliment, dar pentru asta este nevoie de un bun management.

Și Cosmin Șandru, deputat PNL de Timiș, a comentat situația de la Colterm, precizând că Primăria Timișoara ar trebui să caute soluții, și nu să stea cu mâinile întinse la București.

Trebuie un management corect și profesionist în decizii pentru că nu putem să ne plângem de situația Colterm când am știut de situația Colterm în momentul candidaturii. Nu putem de fiecare dată să mergem cu mâna întinsă la București să mai primim niște bani de la Guvern pentru a nu închide Colterm-ul și pentru a avea căldură„, a afirmat Cosmin Șandru.