Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a vorbit ieri, în timpul vizitei realizate la Timișoara, despre două obiective importante pe partea de infrastructură sportivă. Este vorba despre noua arenă, care ar urma să fie construită după ce stadionul „Dan Păltinișanu” va fi demolat, dar și sala polivalentă a Timișoarei, cu 16.000 de locuri.

În ceea ce privește noul stadion al Timișoarei, ministrul Dezvoltării a precizat că, în acest moment, se lucrează la studiul de fezabilitate și nu a putut spune când ar începe lucrările.

La acel proiect de construire stadion nou avem studiul de prefezabilitate și lucrăm la întocmirea studiului de fezabilitate. Acestea sunt proceduri legale. În momentul în care avem studiul de fezabilitate putem să mergem mai departe cu aprobarea acestora și procedura de achiziție publică. În ceea ce privește termenele care urmează, nu sunt tipul de om care să promit termene precise, pentru că aici sunt niște proceduri. Pot să vă garantez că, din punctul de vedere al actualului Guvern, acest proiect este important și el va fi împins înainte pentru a arde din aceste etape obligatorii de procedură. După ce avem studiul de fezabilitate, acest proiect cu studiul de fezabilitate trebuie să treacă prin trei comitete tehnico-economice, care lucrează în permanență. După ce avem studiul de fezabilitate, lucrurile pot avansa puțin mai repede, în sensul în care aceste trei avize să fie strânse. Apoi ne trebuie un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Legea spune că la orice investiție de peste 40 milioane lei, investiția se aprobă prin hotărâre de guvern. Aceștia sunt pașii administrativ-procedurali pentru aprobarea unui asemenea obiectiv de investiții„, a explicat Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării a vorbit și despre sala polivalentă a Timișoarei, anunțând că procedura de achiziție publică a fost reluată pentru această investiție.

În ceea ce privește proiectul sălii polivalente, aici procedura de achiziție publică a fost reluată. În urma deciziei instanței, am avut contestații și a trebuit reluată procedura de evaluare a ofertelor. Avem un câștigător și suntem în perioada de contestație. Dacă nu vom avea contestație, putem să mergem mai departe. Pot să vă spun că, din punct de vedere al guvernului, aceste investiții sunt importante, sunt susținute de către guvern. Evident, procedurile legale vor trebui făcute pe toate dintre ele, dar le urmărim cu mare atenție pentru că sunt importante pentru zona de vest și pentru Timișoara„, a declarat Cseke Attila.