Liderul clujean al PNL, Emil Boc, a declarat că Ludovic Orban este prezentul, în timp ce Florin Cîțu este viitorul României și al Partidului Liberal.

Incredibil, stimați telespectatori, ar fi comentat un speaker sportiv la o asemenea afirmație bombastică. Vă dați seama câtă greutate au declarațiile primarului Clujului în contextul apropiatului congres al PNL!? Dar oare ce îl mână în luptă pe Boc, pentru că după cum știm clujenii nu se prea implică decât atunci când în spate există un anumit tip de profit.

Fie el politic, nu doar pecuniar. Pentru că din prima situație, decurge lejer a doua și tot așa. În clipa de față, PNL este un partid preocupat până la epuizare de alegerile interne. În rest, problemele majore ale țării, explozia de prețuri la utilități, falimentul firmelor românești, închiderea unor sectoare de activitate, haosul și dezinteresul din agricultură, grevele din minerit, etc nu mai contează. La fel cum pe nimeni nu mai interesează ritmul înfricoșător în care România se îndatorează, sub guvernarea Cîțu.

Taberele se constituie, se recompun și sunt gata să dea lovitura finală. Gașca din Ardeal și Banat pare că va merge cu Florin Cîțu, în timp ce zona de sud a țării, Bucureștiul și parțial Moldova mizează în continuare pe vulpoiul politic Ludovic Orban.

Sigur că în fundal se vede umbra domnului Klaus Werner Iohannis, care se simte din ce în ce mai izolat la Palatul Cotroceni, în contextul în care actualul președinte al României este complet decuplat de agenda politică externă. Cu excepția reuniunilor formale la care participă toți șefii de state din UE, Iohannis nu există pe plan internațional. Ultima ispravă de notorietate a fost cea legată de întâlnirea cu Donald Trump, când la schimb cu multe favoruri pentru companiile americane a primit o șapcă în cap de la fostul șef al Casei Albe.

Sigur că România nu are altă opțiune strategică decât parteneriatul cu SUA, însă dacă ne uităm la vecinii unguri și la polonezi observăm că aceștia obțin o serie de avantaje politice, dar mai ales economice din relația cu americanii.

Noi…cu astfel de politicieni ne alegem cu praful de pe tobă. Revenind la situația din PNL, este evident pentru toată lumea că domnul Iohannis încearcă să-l impună pe Florin Cîțu ca viitor președinte, pentru că pe acesta îl poate controla, în timp ce cu Orban trebuie să negocieze. Vedem tot jocul de putere din partid în funcție de cum pică în plasa procurorilor apropiații actualului șef al Camerei Deputaților. Exemplele de la Iași sunt grăitoare. Credeți că în zona lui Cîțu nu se întâmplă nimic necurat? Doar că acum ordinul e ca Ludovic Orban să fie slăbit cât mai mult. Motiv pentru care la rupere a intrat Emil Boc, care însă are o agendă similară, dar distinctă de a președintelui Iohannis.

Pentru că și Boc, alături de fosta echipă din PDL, dorește să controleze PNL. Așa cum am arătat mai sus, se spune că de la clujenii din politică nu e bine să primești niciodată daruri…

Preluare foto: Facebook