Liderul PSD Timiş, Alfred Simonis, a avut categoric o ascensiune politică spectaculoasă. Înzestrat cu o serie de calităţi native de politician, Simonis s-a impus rapid în fruntea organizaţiei de tineret, apoi a punctat bine din poziţia de consilier municipal, după care a urmat ascensiunea. Practic, putem spune că Fredy, aşa cum îl ştiu toţi, este cel care a profitat cel mai mult de pe urma situaţiei complicate în care a fost adus Sorin Grindeanu după ce a intrat în conflict deschis cu Liviu Dragnea.

Imediat după decapitarea lui Grindeanu, Simonis a fost adoptat de fostul lider al PSD și folosit pe post de proxy în jocurile parlamentare făcute de acesta. Circula pe atunci printre parlamentari o glumă lansată chiar de Victor Ponta, care spunea că în cazul în care Dragnea ar fi fost atacat, Simonis și-ar fi pus chiar propria piele în joc.

Însă, istoria PSD e mereu cruntă cu liderii, iar Dragnea zace azi închis în închisoare, uitat și chiar trădat de cei care îi pupau odată inelul.

Pentru că fostul premier vreme de trei ani de zile a fost suspendat din zona politică, locul său a fost ocupat, pas cu pas, de Simonis. Ajutat de Grindeanu chiar înainte ca acesta să revină în partid. Astfel, Călin Dobra, fostul preşedinte al filialei (alt personaj făcut mare de fostul premier) a fost decapitat chiar înainte de alegerile locale şi înlocuit cu Alfred Simonis. După care, organizaţia l-a reevaluat parţial pe Dobra.

Apoi povestea a continuat în stilul clasic al PSD, iar Simonis a devenit preşedinte cu acte în regulă. Pentru că deja beneficia de notorietate naţională, Sorin Grindeanu a optat pentru poziţia de primvicepreşedinte la nivel central. Dar în acest moment, în Timiş partidul e condus de Simonis, care face eforturi să se impună ca o figură independentă de Grindeanu.

În acest context, actualul şef al PSD Timiș a acordat un interviu jurnalistului Ino Ardelean. Răspunsurile politicianului sunt cel puţin surprinzătoare, iar titlul ales de publicaţia De Banat a stârnit deja unele reacţii, însă nu neapărat în filială, care e aproape la fel de inertă ca în mandatul Dobra.

Simonis a declarat că PSD a tratat Timişoara, în ultimii 30 de ani, constant cu o anumită sfidare. Tare, nu-i aşa? Ca preşedintele PSD Timiş, lider al deputaţilor, membru de partid încă din vremea liceului, să afirme aşa ceva e greu de înţeles. Cu ani în urmă, acelaşi Simonis declara că modelul său politic este Ion Iliescu. Iată că acum după ce partidul l-a făcut om, Simonis lansează o asemenea petardă, pentru a ne arăta că el reprezintă „The New PSD”…dacă nu ar fi de râs ar fi de plâns.

Fie şi dacă am privi la cei care au condus în trecut această filială, care le-a oferit lui Simonis şi celor din anturajul său oportunităţi la care nici nu ar fi îndrăznit să viseze…

Alte informații AICI (DeBanat.ro)

Preluare foto: Facebook