Colterm, societatea de termoficare a Timișoarei, a primit o amendă în valoare de peste 21 de milioane de euro după ce primăria nu a reușit să cumpere certificatele verzi necesare.

Decizia de impunere a fost emisă de către Administrația Fondului pentru Mediu în data de 14 mai, dar a ajuns la Colterm abia astăzi. În total, este vorba de o sumă care se ridică la aproape 107 milioane lei, după ce Primăria Timișoara nu a cumpărat pentru Colterm 201.463 de certificate verzi, termenul limită fiind data de 30 aprilie.

Deocamdată, Primăria Timișoara și Colterm nu au transmis un punct de vedere oficial cu privire la această situație.

Pe de altă parte, Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, a scris un mesaj pe Facebook prin care a acuzat administrația Fritz pentru faptul că nu s-a interesat de soarta Colterm.

Astăzi, a fost primită oficial amenda de 20 de milioane de euro de la Administrarea Fondului pentru Mediu pentru neachiziționarea a 201.463 de certificate CO2! Se știa de această problemă de luni de zile, însă administrația Fritz a preferat să se joace de-a interzicerea hrănitului de porumbei, căței și pisici, decât să rezolve o problemă majoră care risca să lase un întreg municipiu fără căldură și apă caldă! De asemenea, viceprimarul Ruben Lațcău – pe care dacă îl trezești la ora 3 dimineața îți răspunde la orice întrebare despre Colterm – este direct responsabil de neconvocarea AGA a Colterm, de 2 luni de zile, pentru a se găsi o soluție financiară pentru cumpărarea acestor certificate până în data de 31 aprilie! De cealaltă parte, PNL a promis sprijin guvernamental pentru societatea de termoficare din Timișoara, care încă se lasă așteptat. Și PNL este direct vinovat de dezastrul de la Colterm, în condițiile în care, în cei opt ani de administrație liberală, această societate a fost transformată într-un fief liberal al furtului banului public și al căpușării totale de către persoane sau firme de casă. A fost nevoie de demersul a doi consilieri locali din opoziție pentru întrunirea AGA, în al 12-lea ceas, în data de 27 mai a.c.!”, a precizat Alfred Simonis.

Liderul PSD Timiș a anunțat că partidul va solicita demisia consiliului de administrație și a întregii conduceri Colterm, dar și începerea de investigații penale pentru stabilirea vinovaților.