Flavius Cioca, șeful Direcției de Sănătate Publică Timiș, anunță că până în acest moment 20% din populația județului s-a vaccinat cu ambele doze împotriva noului coronavirus. Concret, este vorba de 153.000 de persoane.

Pentru a se accelera campania de imunizare și în satele din județ, DSP împreună cu Societatea Timiș de Medicina Familiei vor încerca să apeleze la medicii de familie din mediul rural.

Medicii de familie care vaccinează în cabinetele proprii sunt în număr de 116 până acum, dintre care 86 în mediul urban, iar 30 în mediul rural. Vom accentua această campanie, am avut ieri o discuție cu domnul Mihai Iacob, președintele Medicilor de Familie Filiala Timiș și vom concepe împreună o campanie în așa fel încât în mediul rural să fie mai mulți medici de familie care vaccinează, pentru că acolo accesul este ceva mai greu”, a explicat Flavius Cioca.

Șeful DSP Timiș a vorbit și despre importanța vaccinării, mai ales că în toamna acestui an este așteptat valul patru al pandemiei de coronavirus.

În județul Timiș avem persoane vaccinate și cu doza de rapel aproximativ 20% din populație, iar și cu doza întâi, aproximativ 25%. Nu putem vorbi despre imunitate colectivă atât timp cât nu trecem de undeva de 50% populație vaccinată, ideal este peste 60%. Mai avem mult până acolo. Din păcate, campania scade ca intensitate la nivel național, nu doar în Timiș. Indiferent ce credem unii dintre noi, valul patru să știți că va veni. Va veni undeva în toamna acestui an, că-i octombrie, că-i noiembrie, și ține de numărul de persoane vaccinate amplitudinea lui. Cu cât mai mulți vaccinați, cu atât o amplitudine mai mică a acelui val patru”, a afirmat Flavius Cioca.