Vești bune aduse de ministrul Transporturilor. Cătălin Drulă a anunțat pe Facebook că, astăzi, a fost publicată pe SICAP licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj, care va lega Oltenia de Banat.

Șoseaua va avea o lungime de aproximativ 250 de kilometri, iar în urma unei analize, se va stabili dacă va fi realizată o autostradă sau un drum expres.

Licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare. Profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcție de costuri și dificultatea terenului. Din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul „preliminary design” (proiect tehnic „preliminar”), astfel încât o licitație design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului”, a precizat ministrul Transporturilor.