La sediul societății de termoficare Colterm au avut loc percheziții, în această dimineață, efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Din primele informații, oamenii legii au ridicat mai multe documente într-un dosar de delapidare și fals în înscrisuri al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a avut o primă reacție în acest caz, anunțând că este vorba de un contract încheiat de către Colterm cu o firmă privată, la începutul anului trecut.

Salut faptul că organele statului au început să ancheteze acțiuni din trecut, care au prejudiciat Colterm și au adus-o în pragul insolvenței. Am aflat că acțiunea poliției, sub coordonarea procurorilor, vizează circumstanțele în care compania a încheiat, la începutul anului trecut, un contract cu o firmă privată și verifică dacă acolo s-a produs o delapidare. Sunt legendare în Timișoara informațiile privind căpușele din jurul companiei, Curtea de Conturi a constatat niște operațiuni la limita legii și nu voi ezita să aduc în fața justiției orice dovadă susceptibilă de corupție. Această abordare a deranjat deja multe grupuri de interese care au ca obiectiv ca la Colterm să nu se schimbe nimic, să continuăm să pompăm bani publici în ea, pentru ca aceștia să se scurgă în buzunare private și care acum sunt extrem de vocale în spațiul public”, a declarat Dominic Fritz.

În final, edilul-șef a precizat că Primăria Timișoara și societățile din subordinea consiliului local vor colabora cu polițiștii și procurorii, „astfel încât să curățăm administrația și societățile statului de profitori”.