Cei doi candidați pentru președinția PNL, Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu, sunt așteptați la Timișoara. Astfel, mâine va realiza o vizită în capitala Banatului Ludovic Orban, iar în data de 10 iunie va veni și Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Alin Nica, șeful Consiliului Județean Timiș și președintele interimar al PNL Timiș, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că filiala județeană a partidului nu s-a hotărât încă pe cine susține la șefia PNL.

Nu ne-am hotărât. Așteptăm să vedem toate opțiunile, poate se lansează și alți candidați. Momentan sunt doi candidați pe care i-am invitat în filiala noastră, aici în Timișoara. Mâine va veni domnul președinte Ludovic Orban, iar săptămâna viitoare, pe 10 iunie, va veni și premierul Florin Cîțu. Vom avea discuții administrative, evident, în care vom promova proiectele Timișului și ale Timișoarei. dar și o parte de discuții politice cu organizația, cu biroul, cu primarii, cu consilierii județeni și evident vom dori să îi lăsăm pe cei doi candidați să-și exprime programul, ideile și după aceea vom dezbate și noi în forurile statutare și vom lua o decizie”, a afirmat Alin Nica.

În ceea ce privește programul de mâine al lui Ludovic Orban la Timișoara, acesta va cuprinde o întâlnire cu prefectul, cu șeful CJ Timiș și cu primarul Timișoarei, o conferință de presă și apoi o întâlnire cu Biroul Politic Județean, cu primarii PNL din Timiș. De asemenea, Ludovic Orban va merge și la Voiteg, unde vor avea loc alegeri locale pentru funcția de primar, duminică.

Alin Nica a mai precizat că nu dorește să se pronunțe, momentan, cu privire la susținerea pe care o va acorda pentru șefia PNL.

Încă analizez lucrurile și mă voi pronunța. Nu exclud faptul că părerea președintelui contează pentru mulți dintre membri, dar eu cred că trebuie să avem întâi o discuție deschisă în Biroul Politic Județean despre care dintre candidați poate să sprijine interesele filialei noastre mai bine și care are potențialul de creștere pentru PNL și de atingere a obiectivelor pe care acesta le stabilește pe termen mediu și lung”, a adăugat Alin Nica.

Deocamdată, nu se cunoaște data la care vor fi organizate alegerile interne în PNL Timiș.