Primăria Timișoara are planuri mari în ceea ce privește punerea în valoare a bazei Uszoda. Dominic Fritz a anunțat că sunt șanse ca această bază să fie redeschisă chiar din această vară. Asta după ce, în ultimele săptămâni, gunoaiele au fost adunate și locul curățat.

Am mers zilele trecute până la fostul centru de natație din Parcul Central (Scudier), împreună cu mai mulți colegi din Primăria Timișoara pentru a găsi o soluție de a valorifica această locație. În urmă cu câteva luni, când am venit la primărie, baza era o ruină plină de gunoaie și un adăpost pentru oamenii străzii, chiar în centrul Timișoarei. Era un loc căzut în uitare din 2013. Am scos de acolo, în ultimele săptămâni, peste 100 de tone de gunoaie, iar în urma vizitei pe teren de zilele trecute am decis să transformăm Uszoda într-un centru sportiv și cultural. În următoarele zile vom lucra la un proiect de reconversie a spațiului, astfel încât baza să poată fi deschisă încă din această vară”, a afirmat Dominic Fritz.

Potrivit primarului Timișoarei, gardurile de beton care acum separă baza Uszoda de parc urmează să fie dărâmate, dar vor fi păstrate cele vechi. De asemenea, vor fi refăcute terenurile de baschet și cel puțin unul dintre bazine va fi transformat într-un loc de spectacole și proiecții de film.

Evident, amenajarea de la Uszoda este o soluție temporară până când vom obține fondurile necesare unei reabilitări complete”, a precizat Dominic Fritz.